Natuurgeneeskundige Praktijk HB4You

Preventieve Bodyscan 

Even voorstellen

 

Mijn naam is Tanja Kort en sinds mei 2019 ben ik de trotse eigenaresse van Praktijk HB4You.

Al lang ligt mijn interesse bij gezondheid. Ik ben begonnen met werken in de drogisterij, waar ik de nodige opleidingen heb gevolgd en uiteindelijk het vakdiploma Drogist heb behaald. Daarna ben ik werkzaam geweest als vertegenwoordigster in EHBO materialen. En aansluitend als rayon manager van Kneipp. Voordat ik voor mezelf ben begonnen, was ik ruim 12 jaar werkzaam als vertegenwoordigster voor een leverancier van o.a. producten voor uiterlijke verzorging, voeding en voedingssupplementen. Mooie merken, allen zo zuiver mogelijk en bij voorkeur biologisch gecertificeerd. 

Omdat ik het altijd belangrijk heb gevonden mezelf te ontwikkelen en te blijven leren, heb ik veel trainingen en opleidingen gevolgd, waaronder die tot Orthomoleculair voedingstherapeut. 

 

Wat mij in de loop der jaren duidelijk werd, is dat veel  gezondheidsklachten voeding gerelateerd zijn. En dat er dus met de juiste voeding en voedingssuppletie veel winst is te behalen. Ook binnen mijn eigen gezin pak ik met succes gezondheidsklachten aan door te kijken naar voeding die de klachten doet verminderen en het lichaam niet verder uit balans brengt. Samen met ondersteuning van passende voedingssupplementen kregen we o.a. allergische klachten onder controle. Zo ontstond mijn missie en passie om andere mensen te helpen met hun gezondheid. Mijn inziens hoeven complementaire- en reguliere geneeskunde elkaar niet uit te sluiten. Een bredere kijk, het beste van beide, met als doel de verhoging van kwaliteit van leven en optimalisatie van de gezondheid. Vooral met een holistische kijk en door het bewust maken van mensen.


       'Balans tussen lichaam en geest'         "Healthy Balance for You" 

Opleidingen en cursussen die ik tot nu toe heb gevolgd, zijn o.a.:

- Januari 2022, geslaagd voor de opleiding voetreflexmassage bij Grow opleidingen.

- Okt 2020/ april 2021 Con Amore versnelde HBO opleidingen, PSBK (Psychosociale basiskennis) conform PLATO-eindtermen 

- Dec 2019/ jan 2020 cursus, Centrum voor Hoogbegaafdheid, HB Ráákt

( i.v.m. mijn eigen gezinssituatie ben ik intussen ook een ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid en de problematiek waar je tegen aan kunt lopen.)

- Sept 2019/ mrt 2020 Con Amore versnelde HBO opleidingen, Medische basiskennis conform PLATO-eindtermen.

- Nov 2018/2019  Vitatech, HBO opleiding tot Vitalfeld therapeut,

- Sept 2018 Ortho Health Foundation, Vitamine B12 tekort herkennen en behandelen.

- Sept 2018 Ortho Health Foundation, Behandelprotocollen Stress en Burn-out, 

- Sept 2017/ feb 2019  Academie Sagho, Medisch inzicht AFP (Anatomie, Fysiologie, Pathologie) 

en ZDA (Ziekteleer, Diagnose, Advies) Samen; HBO diploma, Medische basiskennis.

- 2015/2017 Academie Sagho, Orthomoleculair voeding therapeut /Natuurgeneeskundige,

- 2015 cursus, Ieku advies, "omgaan met hoogbegaafdheid",

- 2000 Vakdiploma Drogist.*De opleiding tot Vitalfeld therapeut en het afnemen van een bodyscan biedt vele mogelijkheden van inzicht in en behandeling van uw gezondheid! Het bijzondere van deze bodyscan is dat hiermee in een vroeg stadium disbalans in het lichaam zichtbaar wordt. Hierdoor kan worden voorkomen dat deze disbalans leidt tot klachten en ziektes. Dergelijk preventief onderzoek staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Dit zien wij als Vitalfeld therapeuten, als een kans voor u en een uitdaging voor onszelf!


  

"Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden"

Paula Bakhuis