Natuurgeneeskundige Praktijk HB4You

Preventieve Bodyscan 

Alle diensten                             *Geschikt voor kinderen en volwassenen         

  • Bodyscan, meting en behandeling
  • Orthomoleculair voeding- en suppletie advies
  • Zakelijk, een bodyscan voor werknemers

Bodyscan

Bij de bodyscan maken we gebruik van de geavanceerde technieken, de Global Diagnostic; een meet-, analyse- en behandelsysteem van de firma Vitatec uit Zwitserland. Deze geavanceerde techniek is gebaseerd op Vitalfeld technologie en is ontwikkeld door de Duitse fysicus Dr. Siegfried Kiontke. Vanaf 1993 wordt er al met het systeem gewerkt door veel artsen en therapeuten in o.a Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk.

In de biofysica wordt ervan uit gegaan dat levende wezens niet uit alleen moleculen, maar ook uit energie bestaan. Meridianen (energiebanen) en Chakra’s zijn elektromagnetische systemen (energie) die zorgen voor energetische communicatie. De traditionele Chinese geneeskunde baseert zich hier al eeuwen op.

 

De Global Diagnostic kan deze energetische structuren van het lichaam nauwkeurig meten. Zo krijg je op een snelle, makkelijke en pijnloze manier inzicht in je gezondheid.

Als uit de meting blijkt dat één of meerdere lichaamsdelen reeds verzwakt zijn of niet optimaal meer werken, hoeft dit niet te betekenen dat dit al, door pijn of andere symptomen, merkbaar is. Indien deze fysieke verstoring onopgemerkt blijft, kan dat na verloop van tijd wel leiden tot klachten. Het lichaam is immers een holistisch systeem dat het beste functioneert als alle activiteiten soepel verlopen.

Met de Global Diagnostic kunnen deze energetische en fysiologische verstoringen gemeten worden waardoor de behandeling vroegtijdig kan worden ingezet. Ook geeft de scan belangrijke informatie over o.a. de bio-energetische toestand van organen, zoals de nieren, de lever, het hart en lichaamssystemen zoals het immuunsysteem, het lymfesysteem en de stofwisseling. Deze informatie levert de basis voor een correcte aanpak, preventieve maatregelen en een zinvolle werkzame therapie. 


Meting

Het afnemen van een meting duurt ongeveer 8 minuten en verloopt via 2 ECG-elektroden die worden bevestigd op de binnenzijde van uw enkels. De elektroden worden aangesloten op 2 sensoren van het meetsysteem. Tijdens de meting worden verschillende elektromagnetische frequenties verzonden. Dit gebeurt op een uiterst nauwkeurige, pijnloze en veilige manier. Sommige mensen die erg gevoelig zijn, kunnen een lichte tinteling ervaren bij de enkels.

Elk organisme heeft een eigen reactiepatroon. Iedere orgaan en elk systeem van het lichaam, of deze nu gezond of ziek is, laat een individueel reactiepatroon zien op prikkels van buiten. Op grond van dit reactiepatroon kunnen waardevolle conclusies worden getrokken over de huidige gezondheidstoestand en het functioneren van de onderzochte organen en systemen. Er worden totaal 13 lichaamssystemen op 612 lichaamsfuncties gemeten.

Met de scan meet deze patronen niet alleen, maar evalueert ze ook. dit levert een schat aan informatie op. Na afloop van de meting worden de resultaten weergegeven in duidelijke grafieken en in speciale 3D presentaties van het lichaam.


Na afloop van uw meting evalueer ik de resultaten. Middels de grafieken en afbeeldingen kunt u zelf ook goed zien waar mogelijke disbalansen zich in uw lichaam bevinden. De kracht van de scan is dat verbanden gelegd kunnen worden tussen meetresultaten en zo de oorzaak van klachten kan worden achterhaald. Gezamenlijk wordt besloten of een behandeling (of behandelingen) en eventuele aanvullende orthomoleculair advies noodzakelijk en of gewenst is. 


Behandeling

Zoals gezegd kunt u, indien er disbalansen zijn aangetroffen tijdens de meting, een behandeling ondergaan om deze aan te pakken. De behandeling verloopt met hetzelfde systeem, via de elektroden op uw enkels. De duur varieert van 10 tot 30 min.


De behandeling reguleert het herstellend vermogen van het lichaam en activeert verminderde lichaamsfuncties zodat ze weer in balans kunnen komen. Slechte organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten worden aangepakt. Het verwijderen van afvalstoffen wordt in gang gezet. Het is daarom belangrijk voldoende water te drinken om het lichaam te helpen met afvoer van afvalstoffen. 


  De behandeling  brengt uw lichaam weer in balans waardoor het gezonder en vitaler wordt!


 

 

 


 

"Want zeg nou zelf;

Wie er niet tot op hoge leeftijd gezond en fit blijven?"

 


Orthomoleculair advies


Orthomoleculair betekent              Ortho = Juist, recht of gezond

                                                       Moleculair = Niveau, in de cellenAls orthomoleculair therapeut richt ik me eerst op het voedingspatroon. Mijn advies is gericht op voeding en de juiste hoeveelheid van vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren om zo te zorgen voor de optimale balans in uw voedingspatroon. Daarmee houden wij uw gezondheid in stand en optimaliseren wij uw lichaamsfuncties.

 
"Voeding is vaak het probleem én de oplossing!"
Soms hebben we in bepaalde omstandigheden niet voldoende aan voeding. Dan adviseer ik daar waar nodig voedingssupplementen om tekorten aan te vullen om zo het evenwicht in het lichaam te herstellen.


 

 

"Veel gezondheidsklachten zijn voedingsgerelateerd. Er valt dus met de juiste voeding enorm veel winst te behalen!" 

 

 


Mijn missie is het bewust maken van mensen wat voeding met het lichaam doet. De invloed daarvan is nog veel groter dan ik zelf ooit dacht; zeker op langer termijn kunnen er door verkeerde voeding serieuze gezondheidsklachten ontstaan. Mijn missie is vooral om u bewust te maken wat gezonde voeding voor u kan betekenen voor uw gezondheid, voor nu en in de toekomst!

 

   

  "Laat voeding je medicijn zijn

       en het medicijn je voeding"

                    Hippocrates   


  

 


"Want zeg nou zelf; wie er niet tot op hoge leeftijd gezond en fit blijven?"
Zakelijk 

Een bodyscan voor uw werknemer


Als werkgever weet u hoe belangrijk het voor uw bedrijf is om zelf fit en energiek te zijn. Dat wilt u natuurlijk ook voor uw werknemers;  uiteindelijk werk je als team aan een gezamenlijk doel. Gezond personeel werkt tenslotte positief voor uw organisatie: niet alleen een betere inzetbaarheid en productiviteit, maar ook meer plezier in het werk!


Voorkomen is beter dan genezen

Als werkgever is het dus in uw belang om ervoor te zorgen dat werknemers gezond aan het werk zijn en om uitval door ziekte zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is precies de kracht van de bodyscan; door disbalans in het lichaam in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen, kan vroegtijdig worden ingegrepen. En kan worden voorkomen dat er uit disbalansen gezondheidsklachten of ziektes ontstaan.


Mijn werkwijze

Ik heb geen voorgeschiedenis nodig. De werknemers komen om de beurt en ik neem een bodyscan af. Ik analyseer de scan en de werknemer krijgt mijn tips en adviezen om de gezondheid daar waar mogelijk zelf te bevorderen. Uiteraard is dit een vertrouwelijk onderzoek.

Ook is er een mogelijkheid voor een  2e consult waar een gepersonaliseerde behandeling kan worden gegeven, om disbalansen of bestaande klachten aan te pakken en ook op deze manier de gezondheid te bevorderen. Deze behandeling kan ook dienen als ondersteuning van het herstel van zieke werknemers en bijdragen aan hun re-integratie.


 


Dit alles duurt ongeveer 45 minuten per persoon.

Bel of mail om de mogelijkheden te bespreken.

Natuurgeneeskundige praktijk HB4You

BTW: NL002136179B56

KvK: 74941321


Tanja Kort 06-13271555

info@hb4you.eu